Skip to main content

Schuurwoningen: de perfecte mix van nostalgie en modern wonen

In een woningmarkt waarin de woningontwerpen steeds veelzijdiger worden, is een mooie trend ontstaan die teruggaat naar de basis: schuurwoningen.
De schuurwoning combineert – van origine – de charme en de eenvoud van een schuur met het comfort en de duurzaamheid van een modern huis. Wat maakt schuurwoningen aantrekkelijk en waarom moet dit jouw volgende woning zijn? We vertellen je graag over deze chique woonstijl!

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning is van oudsher een woning die is ontworpen met de esthetiek van een traditionele schuur, maar dan met alle moderne gemakken. Hierbij kun je denken aan een mix van royale open ruimtes, een houten structuur – al dan niet in het zicht – en een robuuste uitstraling die perfect past in zowel landelijke als stedelijke omgevingen.
De ontwerpen zijn vaak minimalistisch en functioneel, met een sterke focus op natuurlijke materialen.

Populariteit van schuurwoningen

In Nederland groeit de populariteit van schuurwoningen, met name in landelijke gebieden en aan de randen van steden zie je steeds meer van deze prachtige woningen opduiken. Ze bieden een perfecte balans tussen modern comfort en landelijke charme, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die het beste van beide werelden willen.

De voordelen van een schuurwoning van Planhus

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Bij het bouwen van schuurwoningen gebruiken we natuurlijk duurzame, hernieuwbare materialen en innovatieve bouwtechnieken die de ecologische voetafdruk minimaliseren.
daarnaast voeren we onze woningen – als gebruikelijk bij Planhus – onder andere uit met een goede isolatiewaarde, drie laags glas, zonnepanelen en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Hierdoor zijn onze woningen niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend op de lange termijn.

Flexibiliteit in ontwerp

Een van de grootste voordelen van een schuurwoning is de flexibiliteit in ontwerp. Of je nu een grote open leefruimte wilt of meerdere kleinere kamers, alles is mogelijk. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en een gevoel van ruimte, wat bijdraagt aan een gezonde en prettige leefomgeving. Bij onze lijn schuurwoningen hebben we diverse variaties in exterieur en interieuropties! Bekijk de mogelijkheden van woonlijn Ladugård voor meer inspiratie!

Uniek esthetiek

De esthetische waarde van een schuurwoning is onmiskenbaar. Met de combinatie van ruwe, natuurlijke materialen zoals ons fijnbezaagde gevelhout en strakke, moderne lijnen geven we onze woningen een unieke uitstraling die zowel tijdloos als eigentijds is. Dit maakt deze woningen zeer gewild onder liefhebbers van architectuur en design.

Harmonie met de natuur

Onze schuurwoningen zijn ontworpen om naadloos in hun natuurlijke omgeving te passen. Of je nu midden in de natuur woont of in een stedelijke omgeving, een schuurwoning brengt een stukje rust en eenvoud in je dagelijks leven.

Schuurwoningen zijn meer dan een trend; ze vertegenwoordigen een levensstijl. Een levensstijl die draait om duurzaamheid, esthetiek, verbinding met de natuur en natuurlijke materialen.
Als je op zoek bent naar een woning die uniek, comfortabel en toekomstbestendig is, dan is een schuurwoning wellicht de perfecte keuze voor jou. Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door de eenvoud en schoonheid van deze bijzondere woonstijl.

Bekijk onze ontwerpen Talludden en de nieuwe woonlijn Ladugård voor meer inspiratie!