Skip to main content

Je huis ontwerpen met Planhus

Ontwerp jouw houten of Zweedse woning met de expertise van Planhus. Ontdek de mogelijkheden.

Je huis ontwerpen met Planhus

Op zoek naar een houten of Zweedse woning, helemaal afgestemd op jouw wensen? Dat is de expertise van Planhus: bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw duurzame, prefab houten huis. Als specialist op de markt in prefab woningen weten wij als geen ander hoe je dat het beste aanpakt. Van de tekentafel tot het sluiten van je nieuwe voordeur, binnen zes maanden realiseren we het. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer.

Het ontwerpproces start altijd met dezelfde vragen;

Is er al een kavel gekocht, of heb je er één op het oog?

We zijn benieuwd naar de locatie van jouw droom voor een Zweedse woning. Heb je de voorkeur voor een kavel in een nieuwbouwgebied, of spreekt een stuk grond midden in de natuur je meer aan? Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een bestaande woning te vervangen door een duurzame en kwalitatief hoogstaande houten woning van Planhus, waarmee je de nieuwste bouwinnovaties combineert met de charme van een sfeervolle, bestaande wijk.

Kun je wat hulp gebruiken bij het vinden van het perfecte perceel of wil je weten welk type woning je daarop mag bouwen? Wij staan voor je klaar om te helpen. Voel je vrij om contact met ons op te nemen – we zijn slechts één klik verwijderd.

Vervolgens kijken we samen met jou naar je budget!

Voor ons is het essentieel om inzicht te krijgen in jouw budget en de specifieke afwerkingen en kostenposten die inbegrepen dienen te zijn in de totale bouwkosten. We verkennen tevens welke werkzaamheden je mogelijk zelf op je wilt nemen. Deze informatie stelt ons in staat om precies af te bakenen waar onze service ophoudt en jouw persoonlijke inbreng begint.

Daarnaast richten we onze aandacht op de toekomstige maandlasten die eigen zijn aan het woningbezit. Wij voorzien je graag van advies over verstandige investeringen die de onderhouds- en energiekosten kunnen minimaliseren. Onze prioriteit ligt bij het ondersteunen van jou in het maken van de best mogelijke beslissingen, voor zowel het heden als de lange termijn.

Hoe wil je wonen?

Hoe stel jij je de perfecte woning voor? Laten we gezamenlijk jouw droomhuis vormgeven, van het vaststellen van het gewenste aantal slaapkamers tot de noodzaak van een thuiswerkplek. We verkennen samen jouw voorkeuren voor de indeling en het design van je huis. Wat vind je belangrijk, zowel voor het heden als voor de toekomst? Bij Planhus is ons doel om een harmonieuze balans te vinden tussen functionaliteit, ruimtelijke indeling, esthetiek en aanpasbaarheid, zodat jouw woning op alle fronten aan jouw wensen voldoet.

Wat past het beste? Een bestaand ontwerp of een woning onder architectuur

Het spreekwoord luidt: “Zoveel mensen, zoveel wensen.” Bij Planhus streven we ernaar om aan de unieke behoeften van elke opdrachtgever te voldoen en hen het optimale resultaat te bieden.

Op onze website tref je een uitgebreide selectie aan houtskeletbouwwoningen aan. We realiseren ons echter dat, ondanks deze diversiteit, standaardmodellen niet altijd ieders woonwensen volledig kunnen vervullen.

Daarom behandelen we elke woning die we ontwikkelen als een maatwerkproject. Dit houdt in dat zelfs bij een cataloguswoning, wijzigingen altijd mogelijk zijn. Of het nu gaat om het verlengen, verkorten, aanpassen van de dakhelling of het toevoegen van elementen; wij staan klaar om jouw droomhuis werkelijkheid te maken.

En het mooiste? Aanpassingen zoals het verplaatsen van kozijnen, wijzigen van de draairichtingen van binnendeuren of het verplaatsen van elektriciteitspunten brengen tijdens de ontwerpfase geen extra kosten met zich mee.

Geef je de voorkeur aan een geheel uniek ontwerp? Dat is voor ons geen probleem. Tijdens de ontwerpfase betrekken we onze architect om samen met jou een uniek woningontwerp te creëren, eventueel gebaseerd op een bestaand model als uitgangspunt. Ontdek meer over onze aanpak en de mogelijkheden in onze blog over onze architectuur.

Samenstelling ontwerp

Na zorgvuldig jouw wensen en voorkeuren in kaart te hebben gebracht, beginnen we met het ontwerpproces. Tijdens dit proces houden we altijd nauwgezet de lokale regelgeving in acht, om te zorgen dat jouw toekomstige thuis niet alleen aan je dromen voldoet, maar ook aan alle wettelijke eisen.

In de loop van dit traject zullen we je een ontwerp presenteren dat perfect aansluit bij jouw visie; een ontwerp dat voelt als een warme deken, speciaal om jou heen gewikkeld.

Ben je bekend met meer,- en minderwerk?

Het is een bekend scenario: iemand vertelt enthousiast over het bouwen van hun droomhuis, maar al snel verschuift de focus naar de uitdagingen van meer- en minderwerk, waarbij de eerste vaak met enthousiasme door de aannemer wordt aangepakt en de laatste met enige terughoudendheid.
Wij bij Planhus begrijpen volledig dat dit onderwerp voor zowel opdrachtgevers als voor ons soms frustrerend kan zijn. Daarom hanteren we een transparante aanpak met onze aannemers, zodat we de kosten voor bouw-, meer- en minderwerk nauwkeurig kunnen volgen. Ons doel is om eerlijke prijzen voor meer- en minderwerk te bieden, waarmee we het negatieve stigma dat soms rond woningbouw hangt, willen vermijden. Voor meer informatie over hoe we dit aanpakken, nodigen we je uit om ons blogartikel over omgaan met meer- en minderwerk te lezen.

Wat wordt de materiaalkeuze?

Onze passie ligt onmiskenbaar bij hout, en deze voorliefde reflecteert in onze keuze voor houten gevelbekleding. We kiezen hoofdzakelijk voor fijnbezaagd hout voor onze gevels, een materiaal dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook het voordeel heeft van lage onderhoudsfrequenties. Afgezien van het reguliere schoonmaken, is slechts eens in de ongeveer twaalf jaar een onderhoudsbeurt nodig.

Hoewel we een sterke voorkeur hebben voor houten gevels, staan we ook open voor het toepassen van alternatieve materialen. Bijvoorbeeld, waxedwood voor een open gevelbekleding, of een combinatie van metsel- en houtwerk, en zelfs stucwerk in samenspel met hout. Elk van deze opties biedt unieke esthetische en functionele voordelen. Voor een visuele impressie van elke afwerkingsmogelijkheid, nodigen we je uit om de sfeerbeelden per afwerking te bekijken via de volgende link.

Zijn alle Planhus woningen houtskelet prefab woningen?

Onze toewijding ligt bij het bouwen met hout, een keuze die voortkomt uit onze diepgewortelde passie voor dit natuurlijke materiaal. Al sinds 1996 onderscheiden we ons als early adopters in het leveren van geprefabriceerde houten woningen aan klanten die net als wij de waarde van kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

De keuze voor geprefabriceerde houtskeletbouw brengt niet alleen de belofte van kwaliteit en duurzaamheid met zich mee, maar biedt ook het voordeel van een uitzonderlijk snelle bouwtijd. Nadat de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats zijn voltooid, leveren we een bouwpakket dat binnen slechts twee dagen transformeert in een wind- en waterdichte structuur. Ontdek meer over de vele voordelen van houtskeletbouw en waarom dit de ideale keuze is voor uw toekomstige woning. Lees hier meer over de voordelen van houtskeletbouw

Hoe lang duurt het bouwproces?

De bouwtijd van een woning kan variëren afhankelijk van het specifieke project en de vereiste werkzaamheden. Als algemene richtlijn hanteren we een bouwperiode van ongeveer 12 weken. Dit tijdskader stelt ons in staat om met zorg en aandacht elk detail van jouw toekomstige thuis te realiseren.

Flexibiliteit is merkbaar

“Planhus staat voor flexibiliteit, want alleen dan kan de wens van de klant altijd voorop staan.”

No-nonsense met een lach

Elke prefab woning is maatwerk én alles kan tot de bouw gewijzigd worden. Sommige zaken kunnen zelfs tijdens de bouw gewoon nog worden aangepast. Dat is uniek en zie je dus nergens anders in de markt. Onze meer dan 25 jaar ervaring met het bouwen van alleen al meer dan 400 verschillende woningontwerpen maakt die belofte waar. Dat is onze no-nonsense attitude. We zeggen waar het op staat en zijn transparant van A tot Z. En dat doen we met een lach. We zijn een familiebedrijf, en dat merk je.

Ga je met ons bouwen? Dan staat er altijd iemand voor je klaar. Zo wordt het bouwen van jouw huis een aangename opgave. Flexibiliteit en altijd korte lijnen. Da’s lekker duidelijk.

27

jaar ervaring

2

binnen .... dagen een wind, - en waterdichte woning

12

weekse bouwperiode