Skip to main content

We staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap

Stap 1: Op zoek naar een perceel

Ben je klaar om de charme van een Zweedse stijl woning te omarmen en heb je al een perfecte regio in gedachten waar je wilt wonen? Geweldig! De eerste stap in jouw avontuur is het vinden van een geschikt perceel. Dit is waar jouw droomhuis werkelijkheid wordt. Begin met het verkennen van de verschillende nieuwbouwlocaties in jouw gewenste regio door contact op te nemen met de lokale gemeenten. Zij voorzien je van cruciale informatie zoals het bestemmingsplan en de welstandsnota.

Het bestemmingsplan geeft duidelijkheid over de specifieke eisen die op jouw droomlocatie van toepassing zijn, zoals minimale of maximale dakhelling, en goot- en nokhoogtes. Voor een dieper inzicht in de bouwvoorschriften, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op de omgevingswet website, waar je alle regels op de kaart kunt vinden.

Bovendien kun je op de website van de gemeente terecht voor de welstandsregels, waarin de vereisten voor materialisatie van je woning, zoals gevelmateriaal, worden omschreven. We begrijpen dat deze informatie soms lastig te doorgronden kan zijn. Maar maak je geen zorgen, Planhus staat klaar om je te helpen! Heb je al een prachtig perceel op het oog? Neem dan contact met ons op. Wij ontzorgen je door alle bouwregels duidelijk voor je op een rijtje te zetten, zodat jij je kunt focussen op het realiseren van jouw droomhuis. Samen maken we jouw droom waar!

Stap 2: Inschrijven voor een bouwkavel

Heb je de ideale nieuwbouwlocatie gevonden die perfect past bij het ontwerp van jouw Zweedse houten woning? Geweldig! Het moment is aangebroken om een belangrijke actie te ondernemen: schrijf je in voor een kavel. Dit is je kans om een stuk grond te claimen waarop jouw toekomstige huis zal verrijzen. Het is essentieel dat je jezelf tijdig inschrijft bij de gemeente of een makelaar om in aanmerking te komen.

Mogelijk ben je niet de enige die geïnteresseerd is in deze locatie. Als dit het geval is, kan er een verloting door de gemeente worden georganiseerd om te bepalen wie de gelukkige nieuwe eigenaar wordt. Dit is altijd een spannend moment. Ben jij echter de enige die zich heeft ingeschreven voor die specifieke kavel? Dan wordt deze automatisch aan jou toegewezen.

Zodra duidelijk is dat de kavel voor jou beschikbaar is, kun je afhankelijk van de voorwaarden een optie nemen of zelfs direct overgaan tot het ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, dus neem de tijd om alle opties zorgvuldig te overwegen. Elke stap die je zet, brengt je dichter bij het realiseren van jouw unieke Zweedse houten woning. Wij zijn er om je bij elke stap te adviseren en te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat jouw visie werkelijkheid wordt!

Stap 3: Het kiezen van jouw woningontwerp

Heb je de kavel al in optie genomen of zelfs gekocht? Dan is het tijd om je te verdiepen in het ontwerp van je toekomstige woning. De vraag is: wat voor type woning zie je voor je en welke eisen stel je aan deze woning, zowel voor nu als in de toekomst?

Bij Planhus begrijpen we hoe belangrijk deze fase is. Daarom nemen we uitgebreid de tijd om je persoonlijk te begeleiden en te informeren over de verschillende ontwerpmogelijkheden. In ons kantoor kun je een breed scala aan materialen bekijken. Dit biedt je een helder beeld van hoe je woning opgebouwd kan worden, van de isolatiewaarden tot de mogelijkheden voor gevelbekleding en meer.

Het is cruciaal dat er een goede ‘klik’ is tussen jou en Planhus, evenals met onze werkwijze. Gedurende het gehele bouwproces zullen we immers regelmatig met elkaar in contact staan. Wij hechten veel waarde aan een open en transparante communicatie om zo samen jouw ideale woning te realiseren.

We nodigen je ook uit om meer te lezen over ons ontwerpproces. Klik hier voor meer informatie. Ontdek hoe wij samen met jou stap voor stap jouw visie tot leven brengen, rekening houdend met al jouw wensen en eisen voor de perfecte woning. Bij Planhus sta je er nooit alleen voor; samen maken we van jouw huis een thuis.

Stap 4: Overleg met de gemeente

Heb je een besluit genomen over het ontwerp van je woning? Dan is de volgende stap het in orde maken van de bouwtekeningen, van begin tot eind, om deze ter goedkeuring voor te leggen aan de welstandscommissie. Deze essentiële stap betreft het beoordelen door een gemeentelijke commissie, die toetst of jouw ontwerp voldoet aan de richtlijnen en voorschriften van het bestemmingsplan en of het ontwerp esthetisch gezien binnen het nieuwbouwplan past.

Mocht er aanpassing nodig zijn op basis van de feedback van de welstandscommissie, dan staan wij klaar om de vereiste wijzigingen door te voeren in de tekeningen. Het verkrijgen van de goedkeuring van de welstandscommissie is een cruciale stap; zodra deze binnen is, kunnen we de nodige procedures bij de gemeente in gang zetten voor de bouw van je woning.

Dit proces onderstreept het belang van een goed doordacht ontwerp en een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen. Wij zorgen ervoor dat alle vereisten worden nageleefd en dat jouw woning niet alleen aan jouw wensen voldoet, maar ook harmonieus in zijn omgeving past. Met de goedkeuring van de welstandscommissie zetten we samen een grote stap richting de realisatie van jouw nieuwe thuis.

Stap 5: Bestellen van de woning en de bouwvergaderingen

Na de definitieve bestelling van je woning bij Planhus, zetten we alles in het werk om je optimaal te ondersteunen. Daarom nodigen we je uit voor de eerste bouwvergadering, een cruciale stap in het bouwproces. De eerste twee vergaderingen worden gehouden bij Planhus, waarbij je, naast jezelf, wordt bijgestaan door een medewerker van Planhus, een vertegenwoordiger van de aannemer en indien noodzakelijk, de installateur.

Tijdens deze vergaderingen duiken we in de details die jouw woning vorm gaan geven: van de inrichting van de badkamer en de locaties van de stopcontacten tot aan de keuze van materialen, de planning en eventueel meer- of minderwerk. Het is ons doel om elke stap van de bouw helder en inzichtelijk te maken, zodat je volledig betrokken bent bij de ontwikkeling van je woning.

Na elke bouwvergadering ontvang je een gedetailleerd verslag. Dit document bevat een overzicht van alle besproken punten, inclusief jouw specifieke wensen en eventuele wijzigingen. Mocht aan deze wijzigingen extra kosten verbonden zijn, dan zorgt Planhus voor een transparante opsomming op een lijst met meer- en minderwerk. Zo blijf je gedurende het gehele bouwtraject goed op de hoogte van de kosten en de voortgang.

Wij geloven in een open dialoog en duidelijke communicatie als basis voor een succesvol bouwproces. Samen werken we naar het moment waarop jouw woning precies zo wordt als je hebt voorgesteld.

Stap 6: Opzetten van de woning

Zodra de prefab woningelementen op jouw kavel zijn afgeleverd, wordt jouw woning razendsnel opgebouwd: binnen slechts één of twee dagen is het wind- en waterdicht. Een belangrijke mijlpaal in het bouwproces, waarna de bouwvergaderingen verplaatsen naar de bouwlocatie zelf. Dit geeft jou de unieke kans om de voortgang van de bouw met eigen ogen te beoordelen en eventuele aanpassingen direct te bespreken.

Wij begrijpen dat vragen of onduidelijkheden op elk moment kunnen ontstaan. Mocht je op enig moment behoefte hebben aan extra overleg, of twijfels hebben over bepaalde aspecten van het bouwproces, dan staan we altijd open voor het organiseren van een extra bouwvergadering. Een open en effectieve communicatie is immers van essentieel belang voor het succesvol realiseren van jouw nieuwe Zweedse houten woning.

We hechten veel waarde aan jouw betrokkenheid en tevredenheid gedurende het gehele proces. Door samen op locatie de ontwikkelingen te bespreken, zorgen we ervoor dat jouw woning precies zo wordt opgebouwd als jij voor ogen hebt. Jouw droomwoning is ons doel, en we zetten gezamenlijk alle stappen om dat te bereiken.

Stap 7: Planning en oplevering

Planhus hanteert een nauwgezette bouwplanning, waardoor je met grote zekerheid kunt uitkijken naar het moment van oplevering van jouw energiezuinige houten woning. Voor een sleutelklaar opgeleverde woning bedraagt de bouwtijd slechts tien tot twaalf weken na de aankomst van de woningelementen op de kavel.

Bij de oplevering nemen we samen de tijd om de woning grondig te inspecteren. Met een kritische blik lopen we door alle ruimtes om te verzekeren dat alles naar wens is. Mochten er desondanks nog punten zijn die verbetering behoeven, dan zorgt Planhus ervoor dat deze zaken zo snel mogelijk worden aangepakt.

Bij de formele overhandiging van de woning ontvang je een opleveringsmap, zowel in digitale als in papieren vorm. Deze map bevat alle relevante informatie over jouw nieuwe woning, inclusief de garantiepapieren en de gebruiksaanwijzingen van de geïnstalleerde systemen.

Dit zorgvuldige proces garandeert dat je volledig geïnformeerd en tevreden de sleutels van je nieuwe woning in ontvangst neemt. Bij Planhus streven we ernaar om niet alleen een woning te bouwen die aan jouw verwachtingen voldoet, maar ook een ervaring te bieden die het proces van begin tot eind soepel en plezierig maakt.

Stap 8: Oplevering en verhuizen

Eindelijk is het zover! Je staat op het punt om te verhuizen naar je sfeervolle en energiezuinige Zweedse Planhus woning. De overgang van droom naar realiteit is volbracht, en nu opent zich het spannende nieuwe hoofdstuk van echt wonen in je prachtig nieuwe thuis.

Heb je behoefte aan professionele ondersteuning tijdens het verhuisproces? Geen zorgen, want Planhus regelt ook dit aspect met plezier voor je. Wij begrijpen dat verhuizen een grote stap is en streven ernaar om deze transitie zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Onze service stopt niet bij de bouw; wij bieden onze ondersteuning tot je comfortabel gesetteld bent.

Benieuwd naar de ervaringen van bewoners die je voorgingen? Ontdek hun verhalen door de interviews te lezen en de filmpjes te bekijken van bewoners die in de spotlight staan! Hun ervaringen geven een prachtig beeld van wat het betekent om in een Planhus woning te leven.

Welkom thuis in je nieuwe Planhus woning!

Hulp nodig?

Bij Planhus staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar je nieuwe Zweedse Planhus woning. Van het ontwerp tot aan de verhuizing, wij bieden hulp om het proces soepel en zorgeloos te laten verlopen.

Persoonlijk advies

Bij Planhus begrijpen we dat elke droomwoning uniek is. Daarom bieden we persoonlijk advies op maat om samen jouw ideale Zweedse houten woning te realiseren. Vanaf het eerste ontwerp tot de oplevering staan we naast je, met deskundige begeleiding bij elke keuze en beslissing. Tijdens persoonlijke gesprekken en bouwvergaderingen zorgen we ervoor dat jouw wensen en eisen perfect worden vertaald naar jouw toekomstige thuis.

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek? Neem contact met ons op en laat ons jouw visie tot leven wekken. Jouw droomwoning wacht op je, en wij zijn hier om die reis zo vloeiend mogelijk te maken.