Skip to main content

Samen een ecologische woning bouwen?

Zakelijke passie voor Zweedse woningen? Wij ook. Laten we iets voor elkaar betekenen: neem contact met ons op.

Samen een ecologische woning bouwen?

Planhus is gepassioneerd over Zweedse woningen, dat moge duidelijk zijn. Maar we geloven dat we daar niet alleen in zijn. Heb jij ook een passie voor ecologische woningen bouwen?

Laten we samen om de zakelijke tafel gaan en kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Wij werken namelijk graag samen met neuzen die dezelfde kant op staan.

De eerste keuze in energieneutraal bouwen

Wij hebben een zogenaamde ‘remmende voorsprong’. Wat wij introduceren is nieuw op de Nederlandse markt, en het kost tijd en energie om anderen te overtuigen van de meerwaarde ervan. Toch blijkt, elke keer opnieuw, dat wat Planhus introduceert jaren later de standaard in de bouw wordt. Wat wij doen is dus zinvol en dat drijft ons.

We willen verder gaan dan bouwen, en dus vind je ons bijvoorbeeld ook aan tafel bij het Lente-akkoord. Daarnaast zijn we sowieso niet te stoppen: duurzaamheid is ons DNA.

Voet van de rem in gemeenten

Al meerdere gemeenten haalden hun voet van de rem en gingen voor de voorsprong. Zo bouwden we in Leeuwarden ‘Houtryck in Waeterland’, zes vrijstaande Zweedse woningen aan de Nauwe Greuns. Een prachtige toevoeging aan de wijk, en bovendien een visitekaartje, zichtbaar voor iedereen die vanaf deze kant de stad in komt rijden.

Nog zo’n mooi voorbeeld: tien energieproducerende woningen in Blitsaerd, zonder toepassing van een warmtepomp. Een verrijking op het gebied van een energieneutraal huis bouwen, maar ook op het gebied van esthetiek en duurzaamheid in de gemeente.

Planhus denkt met je mee!

Daar zijn we enthousiast over, daar willen we meer van: meer mensen in aanraking laten komen met een duurzaam houten huis, een energieneutraal huis, een ecologische woning – meer met wat volgens ons de nieuwe manier van duurzaam wonen en bouwen is. Wij denken naar hartelust mee: of je nu zzp’er, aannemer, gemeente of projectontwikkelaar bent. Op projectbasis, voor zowel vrijstaande woningen als rijwoningen, als vaste partner, over plannen voor een nieuwe wijk. We horen graag van je.

Zelfstandigeondernemer

Grijp de mogelijkheid om deel uit te maken van Planhus, de pionier in het bouwen van Scandinavische huizen. Wij bieden unieke franchise mogelijkheden voor zelfstandigen die gepassioneerd zijn over het creëren van ecologische woningen. Met onze expertise in het realiseren van energieneutrale en duurzame houten huizen, bieden we niet alleen een bedrijfskans, maar ook de kans om bij te dragen aan een groenere wereld. Sluit je aan bij ons netwerk en laat ons samen de kosten en voordelen van een Scandinavisch huis bouwen verkennen.

(Lokale)aannemer

Planhus is de ideale partner voor het bouwen van duurzame en energieneutrale huizen. Wij zoeken samenwerking met lokale aannemers die ons doel delen om hoogwaardige, ecologische woningen te bouwen. Ons concept van een duurzaam houten huis biedt nieuwe zakelijke mogelijkheden en stelt je in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijk/biobased wonen. Werk met ons samen en benut onze expertise in het bouwen van een Scandinavisch huis, inclusief de beheersing van kosten en het optimaliseren van duurzaamheidsdoelen.

Gemeenten

Bij Planhus streven we naar een duurzame toekomst door het bouwen van ecologische woningen. We zien gemeente instanties, waaronder wethouders en ambtenaren, als cruciale partners in deze missie. Onze projecten, zoals energieneutrale en duurzame houten huizen, kunnen helpen bij het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van jouw gemeente. Laten we samenwerken om de transitie naar energieneutraal bouwen te versnellen en te zorgen voor een groenere, duurzamere gemeenschap.

(Project)ontwikkelaar

Planhus biedt unieke kansen voor projectontwikkelaars die zich willen onderscheiden in de vastgoedmarkt door het aanbieden van ecologische en energieneutrale woningen. Onze expertise in het bouwen van duurzame houten huizen staat garant voor projecten die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Een partnerschap met Planhus betekent toegang tot innovatieve bouwtechnieken en ondersteuning bij het efficiënt beheren van de kosten voor het bouwen van een Scandinavisch huis. Laten we de toekomst van wonen samen vormgeven.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Vormgeven aan morgen met precisie en passie

Bij Planhus accepteren we geen half werk als het om duurzaam bouwen gaat. Voor ons is de Trias Energetica meer dan gewoon een richtlijn; het is het hart van onze missie. We breken met het standaard en gaan voluit voor maatwerk dat niet alleen de huidige bouwnormen overtreft, maar deze echt opnieuw definieert. Stap met ons in de toekomst van wonen, van low-energy constructies tot passiefhuizen, allemaal gericht op een duurzaam morgen.

Circulair bouwen

Wij bij Planhus herschrijven de regels van de bouwindustrie door afval om te zetten in hernieuwbare bronnen. Elk project van ons beschermt de planeet en bouwt aan de toekomst. Sluit je aan bij de beweging die niet alleen de regels volgt, maar ze maakt. Ben je klaar om samen de toekomst te bouwen?

Energieproducerend wonen is de toekomst van nu

Onze huizen zijn meer dan gewoon woningen; ze zijn energiebronnen. Met geavanceerde technologieën zoals zonnecollectoren en warmtepompen, maken we van een huis energieproducerende krachtpatser. Onze woningen zijn niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk. Tijd om de traditionele energierekening uit te dagen en de huizen voor onze opdrachtgevers te laten werken.

Voorop in flexibel en duurzaam wonen met losmaakbaar wonen

We geloven in niets minder dan flexibel, duurzaam en innovatief wonen door losmaakbaar bouwen. Onze modulaire ontwerpen zorgen voor aanpasbaarheid aan toekomstige behoeften en dragen bij aan een circulaire economie. Wonen is volgens ons niet statisch, maar dynamisch en aanpasbaar. Onze visie op modulair en losmaakbaar bouwen is de standaard voor een wereld waarin elk element waarde heeft en behoudt. We gaan samen niet alleen huizen bouwen, maar we bouwen aan ruimtes die met de bewoners meegroeien.

Biobased is de kern van natuurlijk bouwen

Bij Planhus lopen we voorop met biobased bouwen. We kiezen bewust voor natuurlijke materialen zoals hout, vlas, en hennep - niet omdat het moet, maar omdat we erin geloven. Onze bouwwerken zijn meer dan constructies; ze zijn het bewijs van onze inzet voor een gezondere planeet. Elke keuze, elk materiaal, elke innovatie laat zien hoe toegewijd we zijn aan duurzaamheid en een vitaal leefklimaat. Met ons bouw je niet alleen, je draagt bij aan een missie. Help jij ons met de standaard van morgen te zetten?

CO2-reductie is het hart van alles wat we doen

Voor ons is CO2-reductie geen bijzaak, maar de kern van onze filosofie. We pakken de CO2-voetafdruk aan bij de wortels en zetten ons in voor een groenere toekomst, niet alleen voor ons, maar voor alle generaties die volgen. Onze vastberaden aanpak combineert de kracht van duurzame materialen met geavanceerde energieoplossingen. Het resultaat? Een drastische verlaging van CO2-uitstoot, ver voorbij de bouwplaats.

Natuur-inclusiviteit en klimaatadaptief bouwen

Bij Planhus zijn we niet zomaar een vastgoedontwikkelaar; wij zijn de voorlopers van een nieuwe beweging. Onze aanpak van biodiversiteit en klimaatadaptatie doorbreekt de standaarden en zet nieuwe normen. Ervaar wonen dat niet alleen functioneel is, maar ook volledig in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Scandinavisch huis

Als partner die kijkt naar de bouw van een Scandinavisch huis, spelen financiële en duurzaamheidsvragen ongetwijfeld een grote rol. Wat betekent het qua kosten, hoe zit het met de levensduur en blijft zo’n woning wel waardevast? Bij Planhus nemen we deze vragen serieus en willen we ze helder voor jou beantwoorden. Veel antwoorden zijn al te vinden bij onze FAQ en in het stappenplan. Maar voor die persoonlijke touch en diepgaandere vragen, laten we die bij een kopje koffie bespreken. Jouw overwegingen zijn belangrijk voor ons, dus aarzel niet om contact op te nemen.

Wat zijn de unieke kenmerken van een Planhus woning?

Elke Planhus woning belichaamt het beste van Scandinavisch design: eenvoud, functionaliteit, en een sterke verbinding met de natuur. Door te focussen op het bouwen van een duurzaam houten huis, integreren we natuurlijke materialen en zorgen voor een gezonde leefomgeving. Onze aanpak combineert traditionele Scandinavische bouwmethoden met moderne technologieën, waardoor elke woning niet alleen een lust voor het oog is, maar ook energieneutraal. Het resultaat is een ecologische woning die licht, ruimte, en comfort biedt, terwijl het milieu wordt gerespecteerd.

01

Samenwerking en kostenbeheersing

In de wereld van het bouwen van een Scandinavisch huis zijn de kosten een belangrijk onderwerp. Planhus onderscheidt zich door transparante en kosteneffectieve oplossingen te bieden voor het realiseren van een duurzaam houten huis. Onze samenwerking met partners is gericht op het bieden van maatwerk, waarbij we gezamenlijk de balans vinden tussen uw visie en de financiële haalbaarheid. Samen kunnen we projecten ontwikkelen die niet alleen esthetisch en ecologisch waardevol zijn, maar ook economisch verantwoord.

02

Wat zijn de voordelen van samenwerken met Planhus? 

De voordelen van het wonen in een Planhus woning strekken zich uit tot ver voorbij de muren van het huis zelf. Door de samenwerking met ons aan te gaan, investeer je in de toekomst van duurzaam wonen. Onze energieneutrale huizen bieden bewoners een hoge kwaliteit van leven, met lage energiekosten en een geringe ecologische voetafdruk. Samen bouwen we niet alleen huizen, maar creëren we gemeenschappen waar duurzaamheid en welzijn centraal staan. Jouw keuze voor Planhus is een keuze voor een partner die innovatie en ecologische verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan.

03

De kracht van getuigenissen en/of ervaringen

De getuigenissen van hen die hun droom van een ecologische woning met ons hebben verwezenlijkt, zijn een krachtig bewijs van onze expertise. Wij nodigen jou uit om deze persoonlijke verhalen door te nemen, waarin onze klanten uitvoerig vertellen over hun ervaringen met het bouwen en bewonen van een Planhus woning. Deze authentieke ervaringen onderstrepen onze capaciteit om visies om te zetten in realiteit, met een aanbod van duurzame, energieneutrale en esthetisch aantrekkelijke Scandinavische huizen. Kies voor Planhus als jouw partner in het ontwikkelen van projecten die niet enkel tegemoetkomen aan actuele behoeften op het gebied van wonen, maar tevens een duurzame nalatenschap bieden voor komende generaties.

04