Skip to main content

De basis voor jouw toekomst

Duurzaamheid en een persoonlijke aanpak: wij richten onze blik ver vooruit, op jouw toekomst.

Leer Planhus kennen.

Planhus: de basis voor jouw toekomst

Geitenwollensokken-bouw: dat is wat er 27 jaar geleden over Planhus werd gezegd toen we begonnen met houtskeletbouw. Al dat energiezuinige gedoe vond men helemaal niet belangrijk. Wij hebben dat altijd anders gezien: ons DNA is duurzaamheid.

Een duurzame maatschappij

Hoe wij omgaan met de aarde én met elkaar staat bij ons voorop – sterker nog, die samenleving vinden we belangrijker dan het bouwen.

Een duurzame leefomgeving

Denken om je medemens, oog voor de wereld en voor elkaar. Duurzaamheid, een persoonlijke aanpak: wij richten onze blik ver vooruit, op de toekomst van jou en jouw woning. Samen leggen we de basis voor jouw toekomst.

De Nederlandse standaard voor energieneutraal wonen

Wat Planhus nu introduceert, wordt – pas jaren later – de standaard in Nederland. Wat nu algemeen als vooruitstrevend wordt gezien passen wij allang toe. Een basis om op voort te borduren. Dus natuurlijk werken wij met zonnepanelen en warmtepompen, en is alles extreem goed geïsoleerd. Maar we gaan veel verder dan dat. Wij gaan voor een energieneutrale woning of zelfs een energieproducerende woning, passiefhuizen en ‘low energy walls’. En dat kunnen we dankzij, in onze optiek, het mooiste type woning dat er bestaat: Scandinavische huizen.

Droom je mee?

Kijkend naar zo’n Scandinavische woning dromen wij weg naar rijke bossen, meanderende beekjes en de geur van dennennaalden. In zo’n omgeving past alleen een houtbouw woning, vinden wij. Maar die woningen passen ook onwijs goed in ons lage landje. Juist omdat ze van hout zijn, en dus zo ontzettend duurzaam. Ze zijn eigentijds en karakteristiek, welke vorm ze ook aannemen. Ze staan prachtig in een fijne woonwijk, aan de rand van een klassiek Hollands weiland, of gewoon in een prachtige bosrijke omgeving. Wij denken aan een waanzinnig Arholma, of een klassiek Onsala, met veranda... Daar gaat ons hart sneller van kloppen.

Planhus geeft rust, helderheid en structuur

Het iedereen zo aangenaam en makkelijk mogelijk maken: dat is ons doel. Het ontwikkelen van jouw droomwoning moet een feestje zijn, een avontuur. Ja, een woning bouwen kost veel energie. Er komt van alles bij kijken. Maar dat wil niet zeggen dat je er geen energie van kunt krijgen. We assisteren en ontzorgen bij iedere stap van het proces. Bijvoorbeeld via vaste bouwvergaderingen waarin we direct inspringen als je van gedachten bent veranderd over waar een lichtpunt moet komen of over het aantal zonnepanelen dat je wilt plaatsen. We brengen rust, helderheid en structuur in een doorgaans drukke bouwperiode. Als dat én een Zweedse woning in jouw toekomstige straatje passen, neem dan gerust even contact met ons op. Bellen mag ook: +31(0)58 - 2157040.

Stappenplan

We helpen jou graag op weg

1

Op zoek naar een perceel

Om jouw droom van een Zweedse stijl woning te realiseren, begin je met het vinden van een geschikt perceel in de gewenste regio en raadpleeg je lokale gemeenten voor belangrijke informatie zoals het bestemmingsplan en welstandsnota. Planhus helpt je met het navigeren door bouwregels en -voorschriften, zodat je je kunt focussen op het bouwen van jouw droomhuis.
2

Inschrijven voor een bouwkavel

Na het vinden van de ideale nieuwbouwlocatie voor jouw Zweedse houten woning, is de volgende stap je inschrijven voor een kavel bij de gemeente of een makelaar om deze te claimen, met mogelijk een verloting als er meer gegadigden zijn. Zodra de kavel aan jou is toegewezen, kun je overgaan tot het nemen van een optie of het ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst, waarbij elke stap je dichter bij het realiseren van jouw droomhuis brengt met ondersteuning van advisering door experts.
3

Het kiezen van jouw woningontwerp

Nadat je de kavel voor jouw toekomstige woning hebt veiliggesteld, is het tijd om je te verdiepen in het ontwerp, waarbij Planhus je persoonlijk begeleidt en informeert over ontwerpmogelijkheden en materialen om aan jouw specifieke wensen en toekomstplannen te voldoen. Planhus waardeert een open communicatie en werkt nauw met je samen om stap voor stap jouw droomwoning te realiseren, met nadruk op een persoonlijke aanpak en samenwerking door het hele bouwproces.
4

Overleg met de gemeente

Na het bepalen van het woningontwerp is het essentieel de bouwtekeningen te voltooien en deze voor goedkeuring aan de welstandscommissie voor te leggen, waarbij getoetst wordt of het ontwerp voldoet aan alle richtlijnen en esthetisch binnen het nieuwbouwplan past. Bij feedback van de welstandscommissie passen wij de tekeningen aan om goedkeuring te verkrijgen, een cruciale stap voorwaarts in het realiseren van jouw droomwoning in samenwerking met alle betrokken partijen.
5

Bestellen van de woning & bouwvergaderingen

Na de definitieve bestelling van je woning organiseert Planhus de eerste bouwvergaderingen om samen met jou en de betrokken professionals elk detail van jouw toekomstige huis te bespreken, variërend van de inrichting tot de materiaalkeuze, om zo transparantie en betrokkenheid in het bouwproces te garanderen. Je ontvangt na elke vergadering een gedetailleerd verslag met een overzicht van alle besproken punten en eventuele kostenwijzigingen, wat bijdraagt aan een helder inzicht in de voortgang en kosten van het bouwtraject.
6

Opzetten van de woning

Na de levering van de prefab woningelementen op jouw kavel, wordt jouw huis snel opgebouwd tot wind- en waterdicht binnen enkele dagen, waarmee een belangrijke fase in het bouwproces wordt gemarkeerd en bouwvergaderingen naar de bouwlocatie verplaatsen voor directe evaluatie en aanpassingen. Planhus staat open voor extra overleg op elk moment om te zorgen voor effectieve communicatie en jouw tevredenheid, waarbij jouw betrokkenheid essentieel is voor het realiseren van jouw droomwoning.
7

Planning en oplevering

Planhus zorgt voor een efficiënte bouwplanning, waardoor jouw energiezuinige houten woning binnen tien tot twaalf weken na aankomst van de woningelementen op de kavel sleutelklaar is. Bij oplevering wordt er zorgvuldig een inspectieronde gedaan om te garanderen dat alles aan jouw wensen voldoet, waarna je een opleveringsmap ontvangt met alle relevante informatie en garantiepapieren, verzekerd van een tevreden en goed geïnformeerde start in je nieuwe woning.
8

Oplevering en verhuizen

Je staat op het punt om te verhuizen naar je nieuwe, energiezuinige Zweedse Planhus woning, een mijlpaal waarbij de droom overgaat in realiteit en een spannend nieuw hoofdstuk van wonen begint. Planhus biedt professionele ondersteuning tijdens het verhuisproces om je overgang naar dit nieuwe thuis zo soepel mogelijk te maken, waarbij hun service doorgaat totdat je comfortabel bent gesetteld.