Energieneutraal wonen of energieproducerend wonen is uiteraard geen enkel probleem met de energiezuinige woningen van Planhus! Door het energiezuinige karakter wat al onze woningen als gemene deler hebben zijn onze woningen met aantal additionele voorzieningen relatief eenvoudig energieneutraal of energieproducerend te maken.

De Bright living woningen zijn echter een vreemde eend in de bijt, A-hus is door Volvo en Vattenfall benaderd om gezamenlijk het project One Tonne Life ten uitvoering te brengen. Een project waarbij de drijfveer was om de Co2 uitstoot per gezinslid zo laag mogelijk te krijgen. één ton Co2 per persoon per jaar; One Tonne Life! voor dit project heeft A-hus een aantal woningen ontwikkeld welke u terugvindt in de Bright Living brochure.

De door A-hus ontwikkelde woonlijn kenmerkt zichzelf naast de diversiteit in de ontwerpen door de hoge mate van energiezuinigheid! Naast de eerder ontwikkelde woning waarmee de “One Tonne Life” campagne van start ging waarmee het nieuws tot op internationaal niveau werd behaald zijn nu een aantal varianten ontwikkeld welke gebaseerd zijn op de duurzame One Tonne Life woning.

Uiteraard zijn de woningen voorzien van diverse duurzame installaties om de energiebehoefte te beperken en de energieopbrengst te verhogen.

Onlangs zijn alle Zweedse woningleveranciers uitgenodigd door het Zweedse Energieagentschap en het Zweedse passiefhuiscentrum om woningontwerpen aan te leveren ter toetsing qua energiebehoefte en verbruik. Van de benaderde woningproducenten hebben 21 partijen geparticipeerd in het ontvangen van de nominatie “meest energiezuinige woning”. Van de door de producenten aangeleverde ontwerpen is Woningtype 2 uit de Bright Living woonlijn van A-Hus als veruit meest energiezuinige ontwerp! Sterker nog, het betreffende woningtype produceert jaarlijks meer energie dan er verbruikt wordt!

Brochure

Bruto inhoud
655 t/m/ 822 m3

Bouwvlak
110 t/m 185 m2

Bruto vloeroppervlak
157 t/m 200 m2