Familie Slager te Leeuwarden

In de Leeuwarder wijk Zuiderburen staat het houten Zweedse droomhuis van Jan en Trudy Slager. Eigenlijk woonden ze naar volle tevredenheid in Leeuwarden-West, tot Jan Slager op zijn motor langs de modelwoning van PLANHUS Zweedse Woningen reed en binnenstapte. “We waren onmiddellijk verkocht vanwege de ruimte en de sfeer. De modelwoning hebben we dan ook als uitgangspunt genomen bij het ontwerp van ons eigen huis, met enkele aanpassingen. Dat vinden wij ook het aantrekkelijke van dit concept; het is geen standaard woning. Het is een huis met een eigen identiteit.”

“Hoewel het in eerste instantie niet de bedoeling was, hebben we voor een casco gekozen en het binnenwerk zelf uitgevoerd. Het afbouwen is namelijk leuk werk en scheelt ook in de kosten.” Casco betekent bij PLANHUS dat de complete woning wordt aangeleverd en opgebouwd, maar dat de afwerking binnen door de klant zelf kan worden uitgevoerd: geheel of gedeeeltelijk. Ook in deze fase wordt de klant met raad en daad ter zijde gestaan door het team van PLANHUS én het uitvoerende bouwbedrijf.
In relatief korte tijd hebben Jan en Trudy Slager een Zweedse houten woning van PLANHUS gekocht en gerealiseerd. “Als we terugkijken, was het eigenlijk een natuurlijk en spontaan proces. Wij vonden de ruime modelwoning erg mooi, dus dat was ons referentiekader. De kleurstelling zwart met wit bleek op onze kavel echter niet toegestaan. Ook zijn er op last van de gemeente stenen in de gevel verwerkt.”

Op de hoogte gehouden
Ontwikkelingen waarover het echtpaar tijdens de bouwvergaderingen werd bijgepraat, want alle rompslomp rond de vergunningen en de overige contacten met de gemeente zijn door PLANHUS verzorgd. “En soepel verlopen. De eerste tekening werd goedgekeurd, alleen de garage moest een meter naar achteren.”
In augustus was het spontane bezoek aan de modelwoning en eind juni is het gezin Slager al verhuisd. “De voorbereiding neemt in vergelijking met de bouw de meeste tijd in beslag.” Ze roemen de communicatie met PLANHUS en de andere betrokken partijen. “Wat we ook als positief hebben ervaren, is dat PLANHUS een prettige organisatie is die wordt gekenmerkt door een ontspannen werkwijze vol betrokkenheid en belangstelling. De dingen die vanuit Zweden niet goed werden aangeleverd, zijn door PLANHUS adequaat opgelost.” Complimenteus zijn Jan en Trudy Slager ook richting het gerenommeerde bouwbedrijf waarmee PLANHUS samenwerkt (en daardoor onafhankelijk het proces kan aansturen in het belang van de klant). “We konden altijd aankloppen voor advies, ook tijdens de afbouw.”