Familie Van der Veer te Leeuwarden

Vakantiegevoel komt zo heel dichtbij!

Je zult uit de monden van Rob en Hillie van der Veer geen kwaad woord horen over Blitsaerd. ze verruilden hun oude herenhuis uit 1934 in Leeuwarden West voor een Zweedse woning van Planhus in de wijk Blitsaerd. “We hebben niet eens gelet op alle commotie rondom deze wijk. Voor ons stond vast dat we hier graag een huis wilden bouwen, dat hebben we gedaan en er geen moment spijt van gehad”, zo vertelt Rob in alle enthousiasme.

Rob en Hillie waren niet echt op zoek naar een andere woning. “Het beviel ons heel goed in Leeuwarden West. Wel vonden we de woonruimte beneden relatief klein worden in verhouding tot de hoeveelheid ruimte op de bovenverdiepingen. Zeker nu de kinderen ouder worden en minder op hun slaapkamers vertoeven. Op een gegeven ogenblik ontdekten we dat de wijk Blitsaerd werd opgeleverd. En dat wekte onze nieuwsgierigheid. Want wonen aan het water, de natuurlijke omgeving, het wuivende riet… dat leek ons super! Een bevriende makelaar bleek bouwkavels te verkopen en via hem konden we een optie krijgen op onze favoriete kavel aan open vaarwater. Hillie stuitte op een website van Zweedse woningen en kwamen zo bij Planhus terecht. De allure en de uitstraling van de houten woningen sprak ons erg aan en eigenlijk waren we direct verkocht. Dit gevoel werd helemaal versterkt toen we daadwerkelijk de modelwoning van Henk Planting binnenstapten. We waren erg onder de indruk. Bovendien klikte het direct met het Planhusteam.”

Eindeloze mogelijkheden
“Na deze eerste kennismaking hebben we besloten om de kavel daadwerkelijk te kopen. Daarna zijn we met Planhus om de tafel gegaan. Vanuit het basismodel hebben we onze eigen woning aangepast aan onze wensen. Gedurende het gehele traject zijn we door de tussentijdse vergaderingen goed op de hoogte gebleven. En alles wat we wensten kon gerealiseerd worden. Een Planhuswoning heeft eindeloze mogelijkheden. Dus kun je de woning zo laten bouwen als jij dat wilt. Geen gedoe met lastige draagmuren, de klimaatbeheersing is perfect, de woning is licht en enorm ruim; kortom… het vakantiegevoel komt zo heel dichtbij. Omdat we aan het water wonen, hebben we een klein zeilbootje gekocht. Niets heerlijker dan op een mooie dag over de Bonkevaart naar de Grote Wielen tuffen, zeiltje hijsen en genieten van water, wind en luchten. Dan op je dooie gemak terug naar huis motoren. Nog even over het bouwproces… Ik ben behoorlijk kritisch en dat verwacht ik ook van andere mensen. Zeker als je op zoek bent naar een goede partner voor het bouwen van je droomhuis! Die hebben we in Planhus dan ook gevonden.