Skip to main content

Ontwerpkeuze bij Planhus

In de jaren dat we actief zijn hebben we voor een enorme hoeveelheid opdrachtgevers woonwensen mogen vertalen in een huis. Hierbij past het ontwerp in de omgeving en sluit de woning naadloos aan bij de woonwensen van onze opdrachtgevers; we maken van een huis een thuis!

Bij Planhus is er veel keuze in bestaande, volledig aanpasbare woningontwerpen. Voordeel van het kiezen voor een bestaand woningontwerp is dat je weet waar je aan toe bent. We kunnen op voorhand een exacte prijs verstrekken, we hoeven geen tijd te investeren voor het opstellen van tekeningen én je weet hoe de woning eruit ziet.
Nadeel van een bestaand ontwerp is – ondanks we zelden een woning hetzelfde bouwen – is dat de woning eerder op een andere plek gebouwd kan zijn of kan worden.

Naast het bouwen van een bestaand ontwerp kunnen we uw woning laten ontwerpen door onze architect. We vertellen graag meer over het ontwerpen en bouwen onder architectuur!

Waarom onder architectuur

De redenen voor het kiezen voor een onder architectuur ontwerpen woning kan divers zijn.
Soms vraagt de bouwlocatie om een plan op maat, daarnaast kan het zo zijn dat de woonwensen uniek zijn waardoor de woonwensen niet zijn in te passen in een bestaand ontwerp.

Onder architectuur

Het ontwerpen van een onder architectuur ontworpen woning is uiteraard mogelijk bij Planhus. Sterker nog; we houden van maatwerk. Om tot een ontwerp te komen schakelen we onze architect in.
We starten het ontwerpproces met een kennismaking en een uitgebreide intake.
Om tot een passend ontwerp te komen is het voor onze architect belangrijk om te weten hoe je wilt wonen, hoe de gezinssamenstelling is en hoe zie je de toekomst? Wil je lang in de woning blijven wonen? Dan treffen we de voorbereidingen treffen voor (toekomstig) slapen en douchen op de beganegrond. Werk je aan huis? Dan komt een mooie werkplek goed van pas!

Voor de meeste opdrachtgevers niet onbelangrijk; bij het ontwerpen van een woning is het van belang voor onze architect om op voorhand te weten wat het budget is wat je wil vrijmaken voor de bouw van de woning. Hiermee kunnen we richting geven het volume, oppervlakte en complexiteit van het ontwerp.

Spijker op zijn kop

Na de intake en eventueel een locatiebezoek stelt onze architect een voorlopig ontwerp, een schetsplan op. Uiteraard worden de bebouwingsrichtlijnen van de bouwlocatie hierbij nauwlettend in de gaten gehouden.
Goed om te weten; we gaan voor een 100% score bij de eerste rekenronde! Daarom het is niet zeldzaam dat we met één tekenronde een passend ontwerp komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het bouwen van een onder architectuur ontworpen woning? Neem een kijkje bij onze woningen of bekijk een van de video interviews