Skip to main content

One Tonne Life: Een Revolutionaire samenwerking

In een baanbrekende samenwerking tussen A-Hus, Volvo en Vattenfall is “One Tonne Life” gelanceerd, met als doel de CO2-uitstoot per persoon drastisch te verlagen van zes tot acht ton naar slechts één ton per jaar. Dit ambitieuze project combineert een klimaatvriendelijk huis, een elektrisch voertuig en innovatieve energieoplossingen om een duurzame levensstijl te bevorderen.

Innovatief en duurzaam Wonen

Architect Gert Wingårdh introduceert een energie-efficiënt, visueel aantrekkelijk huis, geïnspireerd op de thermosfles. Met bijzondere aandacht voor isolatie en het gebruik van natuurlijk licht zonder comfort te verliezen, wordt een balans tussen esthetiek en functionaliteit bereikt. Kenmerken zoals geavanceerde kozijnen, dubbele entreedeur en slim geplaatste zonnecellen dragen bij aan de unieke charme van het huis, terwijl ze essentieel zijn voor temperatuurregeling en energie-efficiëntie.

Zonnecollectoren en -cellen: Naar nul op de meter

Het huis, uitgerust met geavanceerde isolatie en zowel zonnecollectoren als zonnecellen, streeft naar optimale energie-efficiëntie. De slimme combinatie van technologieën garandeert een comfortabel binnenklimaat en een overvloed aan schone energie, zelfs voldoende om de gezinsauto op te laden.

Volvo C30 DRIVe Electric: Stilte en duurzaamheid

De Volvo C30 DRIVe Electric belichaamt de toekomst van mobiliteit: stil, schoon en efficiënt. Dit voertuig is niet alleen een essentieel onderdeel van het “One Tonne Life”-project, maar ook een laboratorium op wielen voor Volvo, gericht op de integratie van elektrische voertuigen in het dagelijks leven.

Slimme energieoplossingen voor de toekomst

Vattenfall speelt een cruciale rol in dit initiatief door innovatieve, slimme technologieën aan te bieden die energiegebruik in real-time monitoren en optimaliseren. Deze aanpak bevordert niet alleen efficiënt energiegebruik maar ook de integratie van huizen in slimme elektriciteitsnetten.

Bright Living: De toekomst van duurzaam Wonen

Voortbouwend op het succes van “One Tonne Life”, introduceert A-Hus de “Bright Living”-woonlijn. Deze nieuwe serie woningen combineert diversiteit in ontwerp met uitzonderlijke energie-efficiëntie. Het meest energiezuinige model produceert zelfs meer energie dan het verbruikt, waarmee het de toekomst van duurzaam wonen in Nederland vertegenwoordigt.

Planhus: Pionier in duurzaam wonen in Nederland

Met de bouw van een all-electric “Bright Living”-woning nabij Leeuwarden, zet Planhus een nieuwe standaard voor duurzaam wonen in Nederland. Deze energieproducerende woning heeft de laagste EPN-score ooit voor een vrijstaande woning, wat Planhus niet alleen tot een voorloper maakt op het gebied van duurzaam bouwen maar ook tot uw partner voor een groenere toekomst.