Skip to main content

,,Wij verbazen ons bij ieder artikel in de krant als partijen er prat op gaan hun woningen binnen twee dagen op te zetten die milieu- en klimaatvriendelijk zijn. Dat doen wij al 22 jaar, maar de markt ervaart dat nu pas als innovatief. Hout is een natuurlijk materiaal dat tijdens het groeiproces al CO2 opneemt en is een zeer duurzaam bouwmateriaal voor woningen. Tijdens het maken van een houtskeletwoning wordt vele malen minder CO2 uitgestoten dan bij een traditioneel gebouwd huis en er komt tijdens de productie veel minder afval vrij. Hout heeft van zichzelf een uitstekende isolatiewaarde en standaard zijn onze woningen al jarenlang uitgerust met 3- laags glasisolatie. Bouwen in houtskelet heeft nog een groot voordeel: het is aardbevingsbestendig, omdat een houtskelet woning vele malen lichter is dan een traditioneel gebouwd huis. Hout is dus niet alleen duurzaam, het is ook een veilig bouwmateriaal. Wilt u klimaatvriendelijk, duurzaam en veilig wonen met een gezond binnenklimaat? Kies dan voor hout”, zegt Peter Planting van Planhus.

Planhus in Leeuwarden is al 22 jaar het vertrouwde adres voor houtskeletwoningen. Het bedrijf adviseert door het hele land kopers en begeleidt het bouwproces tot en met de sleuteloverdracht. De uitgekiende Planhuswoningen hebben een charmante, warme uitstraling en staan dankzij hun opvallend klimaatvriendelijke eigenschappen sterk in de belangstelling. “Daar komt bij dat onze woningen in de fabriek worden gemaakt onder optimale omstandigheden en binnen twee dagen op locatie worden opgebouwd, dus hebben we altijd een korte  oorlooptijd.” ,,We zijn met onze houtskelet woningen gewend aan energiezuinig ontwerpen, bouwen en wonen. We voorzien onze woningen ook al jaren van zonnepanelen en warmtepompen en passen nu ook infrarood vloerverwarming toe als alternatief voor gas; samen met onze opdrachtgever ontwerpen we de technische installatie die past bij wensen en gezinssamenstelling. Infrarood verwarming is een efficiënte manier van verwarmen, die ook is toegepast in ons project Hofwoningen in de Leeuwarder wijk Blitsaerd. Het ontwerp van deze woningen is afgestemd op de zonnepanelen, die integraal deel uitmaken van de dakconstructie. De Hofwoningen zijn energieproducerend, dus er is voldoende energie over om bijvoorbeeld uw elektrische auto mee op te laden.”

,,We bouwen onder architectuur ontworpen vrijstaande woningen, twee-onder-één kapwoningen en rijwoningen. Er zijn diverse houtsoorten en afwerkingen mogelijk, ook gedeeltelijk met steen en zowel projectmatig als standaard of geheel naar wens op uw eigen kavel. Kies voor kwaliteit met een gezonde woonvisie: levensloopbestendig bouwen en passend in z’n omgeving. Kiezen voor hout is duurzaam, veilig en energievriendelijk.”

klik hier om het artikel als PDF te downloaden