Familie Van der Schaaf te Leeuwarden

Als leverancier van verf kwam Erik van der Schaaf, in contact met PLANHUS Zweedse Woningen. Inmiddels woont hij naar volle tevredenheid met vrouw Tamara en dochter in een klassieke Zweedse woning op de Moleplaat in de wijk Zuiderburen.

“Je denkt in eerste instantie dat deze houtskeletbouw woningen kwetsbaarder zijn vanwege het hout, omdat wij natuurlijk traditionele bakstenen woningen gewend zijn. Ook veronderstel je dat het veel meer onderhoud zal vergen, maar die vooroordelen werden direct ontzenuwd door PLANHUS. Mede dankzij de vertrouwde en professionele ontvangst door dit bedrijf hebben wij besloten een Zweeds huis te laten bouwen.”
De keuze viel op een woning met een klassieke uitstraling. “Dat sprak ons het meeste aan. Wat wij een groot voordeel van dit bouwconcept vinden, is dat er gemakkelijk aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Wij hebben bijvoorbeeld op de bovenverdieping gekozen voor meer ruimte voor de badkamer en voor een ruimere kinderkamer, compleet met dakkajuit. Op die manier wordt het ook echt je eigen woning.”

Helder en duidelijk
Onder meer in het besluitvormingstraject worden de klanten bijgestaan door het team van PLANHUS. “Op een klantvriendelijke en betrokken manier. We hadden daardoor alle vertrouwen dat het goed zou komen en dat heeft ook zo uitgepakt. Bij PLANHUS ben je als klant echt koning en ze staan altijd voor je klaar. Op het moment dat er besluiten moeten worden genomen ­ en er valt veel te kiezen ­ vindt er voortdurend terugkoppeling plaats. Daarbij zijn we helder en duidelijk geadviseerd over de mogelijkheden en de onmogelijkheden, plus de consequenties van bepaalde keuzen. Ook is er meteen duidelijkheid over de prijsstelling. Wij hebben het als uitermate prettig ervaren dat we constant precies wisten waar we aan toe waren.”
Dat geldt ook voor de bouwtijd. “Als de houtskeletbouw woning eenmaal vanuit Zweden is aangevoerd, gaat het heel snel. Het huis stond in een paar dagen en daarna heeft het ongeveer een maand geduurd voor de afwerking aan de binnenzijde werd afgerond. Dankzij de korte bouwtijd en de gestroomlijnde voorbereiding is alles snel gerealiseerd. Daar hebben we nog steeds een positief gevoel over.” Mede omdat Erik en Tamara alle zorgen rond de bouw in handen van PLANHUS hebben gelegd. Een vorm van standaard dienstverlening, aangezien PLANHUS de klant in alle facetten van de bouw begeleid: van eerste contact en ontwerpfase tot en met de after sales. “En dat alles met een goede terugkoppeling over de ontwikkelingen. De communicatie was prima dankzij de korte lijnen en een goede bereikbaarheid. Als we vragen hadden, werden er meteen oplossingen aangedragen en daarmee werd het vertrouwen bevestigd. Als er niet direct een oplossing was, werd er wel actie ondernomen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Dergelijke punten kwamen ook tijdens de bijna wekelijkse bouwvergaderingen aan de orde.”

Degelijk gebouwd
In de voorbereiding was er het meeste contact met PLANHUS, tijdens de bouwfase meer met het bouwbedrijf. Door de samenwerking tussen ervaren bedrijven, weet je dat het huis degelijk wordt gebouwd.”
De gemoedelijke sfeer tussen Erik van Schaaf en Henk Planting van PLANHUS geeft aan dat de contacten na twee jaar zijn gebleven. Onder meer door kookworkshops, maar ook omdat PLANHUS de after sales belangrijk vindt. “De begeleiding van begin tot eind hebben wij als bijzonder prettig ervaren. Alles valt en staat echter met het eindresultaat en dat kan alleen aan alle verwachtingen voldoen als er sprake is geweest van een goede wisselwerking.” Als collega-ondernemer roemt Erik van der Schaaf de goede organisatie bij PLANHUS en het innovatieve karakter. “Het is een jong en flexibel bedrijf, waarmee het prettig samenwerken is. Wij zouden zo weer met PLANHUS gaan bouwen.” Niet ondenkbaar, aangezien Erik en Tamara denken aan een uitbreiding. “Met een Zweedse woning kan dat. Op die manier kun je weer een ander gezicht aan je huis geven. Dat spreekt mij als verfleverancier enorm aan, want dat kan ook met het aanbrengen van een andere kleur verf. Dat maakt een Zweedse woning naast de sfeer en de geur tot een speciaal huis. Het leeft en dat zorgt ervoor dat wij elke dag ervaren in een bijzonder huis te wonen.”