Skip to main content

Ecologisch Bouwen: De weg naar een duurzame toekomst met Planhus

We nemen we je graag mee in de wereld van ecologisch bouwen. Wat betekent ecologisch bouwen precies, waarom is het zo belangrijk, en hoe past het binnen de innovatieve filosofie van Planhus?

We vertellen je graag meer!

Wat is Ecologisch bouwen?

Ecologisch bouwen is een duurzame bouwvorm waarbij we woningen ontwikkelen die die vriendelijk zijn voor zowel bewoners als de planeet. In grote lijnen minimaliseren we de milieu-impact door slimme keuzes te maken in materialen en technieken.

Dit zijn de basisprincipes:

 1. Natuurlijke materialen
  Hout, bamboe, gerecyclede metalen. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar geven je huis ook een unieke uitstraling.
 2. Energie-efficiëntie
  Zonnepanelen, isolatie en geavanceerde verwarmings- en koelsystemen. Minder energieverbruik betekent een lagere ecologische voetafdruk.
 3. Waterbeheer
  Regenwateropvang, waterbesparende,- en eventueel waterzuiverende systemen zorgen voor verlaging van het drinkwatergebruik en hebben een ontlasten het rioleringsstelsel.
 4. Gezond binnenklimaat
  Niet-giftige bouwmaterialen toepassen en een perfect ventilatiesysteem voor het creëren van een frisse en gezonde leefomgeving.
 5. Lokale materialen en arbeid
  Door lokaal in te kopen en te bouwen, ondersteunen we de lokale economie en verminderen we transportkosten en -uitstoot.

Ecologisch bouwen bij Planhus

Bij Planhus gaat het niet alleen om het bouwen van huizen, het gaat om het creëren van duurzame, leefbare ruimtes die met zorg voor het milieu zijn ontworpen. Wij geloven (sinds de oprichting van Planhus) in een toekomst waarin wonen hand in hand gaat met duurzaamheid.
Als we aan ecologisch bouwen denken houden we rekening met onderstaande uitgangspunten bij onze projecten:

 1. Duurzame materiaalkeus
  We kiezen onze materialen met een scherp oog voor duurzaamheid. Van hout uit duurzaam beheerde bossen tot gerecyclede metalen en innovatieve, CO2-neutrale bouwmaterialen. Bij Planhus is ecologisch bouwen geen modewoord, maar een fundamentele waarde.
 2. Energie efficiënt wonen en leven
  Onze huizen zijn ontworpen om zo min mogelijk energie te verbruiken. Met hoogwaardige isolatie, driedubbele beglazing en de meest efficiënte verwarmings- en koelsystemen, creëren we energiezuinige woningen. En ja, zonnepanelen zijn een standaard feature in onze ontwerpen. Minder energieverbruik, lagere rekeningen en een schonere wereld – dat is ecologisch bouwen op z’n best.
 3. Slim Waterbeheer
  Bij Planhus houden we van water, maar verspillen doen we niet. Regenwateropvangsystemen, en waterbesparende technologieën zijn standaard in onze projecten. Dit is een essentieel onderdeel van ecologisch bouwen en draagt bij aan de duurzaamheid van je woning.
 4. Gezond Binnenklimaat
  Een gezond huis is een gelukkig huis. Daarom gebruiken we alleen niet-giftige bouwmaterialen en zorgen we voor optimale ventilatie. Dit zorgt voor een fris en gezond binnenklimaat. Ecologisch bouwen betekent ook zorgen voor de gezondheid van de bewoners.
 5. Lokale Betrokkenheid
  We geloven in de kracht van de lokale gemeenschap. Daarom gebruiken we waar mogelijk lokale materialen en arbeidskrachten. Dit vermindert niet alleen de CO2-uitstoot door transport, maar versterkt ook de lokale economie. En zeg nou zelf, een huis met een echt lokaal karakter is toch veel leuker? Dit is een ander essentieel aspect van ecologisch bouwen dat we bij Planhus omarmen.

Conclusie

Ecologisch bouwen is de toekomst en bij Planhus is de toekomst nu! Een ecologische bouwwijze is is niet alleen een verstandige keuze, maar ook een noodzakelijke stap richting een duurzame wereld.
Bij Planhus zijn we trots op onze inzet voor een milieuvriendelijke bouwwijze en blijven we innoveren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Met een Planhus- woning kies je voor comfort, stijl en een groenere planeet.

Wij geloven dat ecologisch bouwen de standaard moet worden voor alle nieuwe huizen. Daarom integreren we de principes van ecologisch bouwen. Of je nu denkt aan duurzame materialen, energie-efficiëntie of slim waterbeheer, ecologisch bouwen is de kern van wat we doen.

Wil je meer weten over ecologisch bouwen en onze projecten? Neem contact met ons op via deze link!
Samen bouwen we aan een groenere, ecologische toekomst .