Ontdek duurzaam wonen in buurtschap Unia

Bij Planhus zijn we enthousiast over de ontwikkelingen in Buurtschap Unia, een nieuw hoofdstuk in duurzaam wonen binnen de gemeente Leeuwarden. Unia belichaamt een unieke kans voor diegenen die hun droom van een ecologisch bewuste leefwijze willen realiseren, in lijn met de hooggeplaatste duurzaamheidsambities van Leeuwarden. Dit project, ontworpen met diepe wortels in de Friese dorpskwaliteiten, brengt een frisse blik op gemeenschapsgevoel, verminderde automobiliteit, en klimaatadaptatie.

Een nieuwe kijk op gemeenschap

Het stedenbouwkundige plan voor Buurtschap Unia onderscheidt zich door zijn nadruk op groene, autoluwe leefomgevingen met diverse sferen – van waterrijke gebieden met rietlandschappen tot buurtparken en wonen langs sfeervolle straten. De openbare ruimte wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, veel groen, en overzichtelijke, smalle straten die de interactie tussen bewoners bevorderen.

Duurzaam en toekomstbestendig bouwen

Planhus hecht grote waarde aan duurzaam bouwen, wat perfect aansluit bij de ambities van Unia. Het gebruik van hout in de gevels, het stimuleren van biodiversiteit met nestkasten, en de integratie van zonnepanelen zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame bouwpraktijken die in Unia worden toegepast. Deze benaderingen versterken niet alleen de esthetische kwaliteit van de woningen maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst.

Bewaren van karakter en kwaliteit

De welstandsrichtlijnen voor Buurtschap Unia leggen de focus op eenvoud en ingetogenheid, met speciale aandacht voor duurzaamheid, de relatie tussen openbaar en privé, en het gebruik van materiaal en kleur. Deze richtlijnen waarborgen dat elke woning bijdraagt aan de cohesieve uitstraling van het buurtschap, terwijl er ook ruimte is voor individuele expressie binnen de architectonische kaders.

Jouw partner in duurzaam Bouwen

Hoewel de toewijzing van kavels binnen Buurtschap Unia nog in ontwikkeling is door een lopende tender, biedt Planhus de mogelijkheid om als jouw bouwpartner op te treden voor eventuele vrije kavels. Wij bieden een breed scala aan duurzame woningontwerpen die aansluiten bij de unieke sfeer en de strenge duurzaamheidscriteria van Unia.

Begin jouw avontuur

Ben je geïnteresseerd in het bouwen van jouw duurzame droomhuis in Buurtschap Unia? Blijf via het volgende contactformulier op de hoogte van de mogelijkheden die deze inspirerende nieuwe gemeenschap biedt. Samen met Planhus kun je jouw visie op duurzaam wonen realiseren in een van de meest vooruitstrevende buurtschappen van Leeuwarden. Jouw thuis in Unia wacht op je, klaar om samen een duurzame toekomst te bouwen.

Hierbij de link naar de projectpagina van Unia