Skip to main content

Gelijkvloers wonen: comfortabel, toegankelijk en toekomstbestendig

De trend naar gelijkvloers wonen is duidelijk zichtbaar in Nederland. Naarmate de bevolking vergrijst en het aantal 75-plussers naar verwachting stijgt van 1,3 miljoen nu naar 2,5 miljoen in 2040, wordt de noodzaak voor woningen zonder trappen en met gemakkelijke toegang steeds belangrijker. Bij Planhus begrijpen we deze behoefte en bieden we een breed scala aan gelijkvloerse woningen die niet alleen voldoen aan de huidige duurzaamheidsnormen, maar ook perfect aansluiten bij de wensen van de moderne senior.

Architectuur en esthetiek

Bij het bouwen van een woning is het voor de meeste opdrachtgevers een gebruikelijke gedachte om “de hoogte in te gaan”. In de eerste instantie een logische gedachte want het is de meest gebruikelijke bouwvorm, bovendien is in veel gebieden in Nederland de grond schaars, soms kostbaar en bovendien ken je ongetwijfeld het gezegde; wat de boer niet kent….

Bij Planhus zijn we van mening dat verandering van spijs doet eten, daarom laten we je graag kennismaken met de voordelen van gelijkvloerse houten woningen! Veel mensen denken bij gelijkvloerse woningen aan de kubistische jaren ’70-’80 gebouwen met houten lambrisering, maar bij Planhus weten we dat het anders kan. Sinds 1996 bouwen we gelijkvloerse houten woningen onder prachtige Zweedse architectuur, volledig volgens de wensen van onze opdrachtgevers en vaak voorzien van “een Planhus sausje”. Onze gelijkvloerse woningen bieden prachtige flauwe daken, opengewerkte plafonds en slimme indelingen voor een ruimtelijke interieurbeleving. Grote ramen rondom de woning zorgen ervoor dat het buitenleven naar binnen wordt gehaald, wat bijdraagt aan een gevoel van openheid en ruimte.

Vakantiegevoel en buitenleven

Gelijkvloers wonen creëert de perfecte verbinding met de tuin. Meerdere toegangen naar buiten zorgen ervoor dat bewoners optimaal kunnen genieten van het buitenleven. Veel van onze bewoners ervaren het wonen in een gelijkvloerse houten woning als onthaastend, met een permanent vakantiegevoel.

Optimale flexibiliteit en toegankelijkheid

Een groot voordeel van gelijkvloerse woningen is de flexibiliteit bij aanpassingen of uitbreidingen. Met weinig dragende wanden is het gemakkelijk om de woning in de toekomst uit te breiden of aan te passen aan veranderende behoeften. Dit maakt onze woningen ideaal voor mensen die van plan zijn om langdurig in hun huis te blijven wonen.

Doordat alle leefruimtes op één niveau liggen, zijn gelijkvloerse woningen toegankelijker voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Het ontbreken van trappen maakt het eenvoudiger om door het huis te bewegen en vermindert het valgevaar, wat vooral belangrijk is voor gezinnen met jonge kinderen of senioren.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Onze gelijkvloerse woningen zijn pioniers in duurzaamheid, uitgerust met ‘low energy walls’, HR+++-glas en andere geavanceerde isolatietechnologieën. Vloerverwarming in combinatie met gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning zorgt voor een optimaal binnenklimaat in zowel winter als zomer. Deze kenmerken maken onze huizen uitzonderlijk energie-efficiënt, wat bijdraagt aan lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Meer weten over onze energie efficientie in Zweedse prefab woningen? Ontdek het hier!

Toekomstbestendig wonen

Gelijkvloers wonen is niet alleen praktisch voor nu, maar ook een uitstekende investering voor de toekomst. Onze gelijkvloerse woningen zijn ontworpen om mee te groeien met jouw veranderende behoeften. Elk ontwerp, van modellen zoals de Hamneskär tot de Almenas of een volledig op maat gemaakte gelijkvloerse woning, kan worden aangepast aan jouw specifieke wensen. Of het nu gaat om extra veiligheidsvoorzieningen, aanpasbare keukens of badkamers, wij en onze architecten staan klaar om jouw toekomstige thuis volledig op maat te maken.

Bij Planhus zorgen onze innovatieve ontwerpen ervoor dat jouw woning niet alleen comfortabel en toegankelijk is, maar ook perfect aansluit bij jouw levensstijl en toekomstplannen. Wij bieden maatwerkoplossingen die zowel praktisch als toekomstbestendig zijn, zodat je kunt genieten van een zorgeloos en comfortabel leven in jouw ideale woning.

En nu?

In Zweden weten ze het al lang: bouw je gelijkvloers, dan ben je klaar voor nu en de toekomst! Wil jij ook genieten van de voordelen van een gelijkvloerse woning die met je meegroeit? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze innovatieve ontwerpen jouw leven comfortabeler en zorgelozer kunnen maken.